Kennismaking

Meldingen van Burger aan Overheid op innovatieve manier

Mijn Straat aan de Beurt zorgt ervoor dat elke medeburger een melding kan doen aan de overheid.  Elke melding gaat gepaard met een foto, categorie, positie en een vrije beschrijving.  De toepassing zorgt voor het afleveren bij het juiste bestuur.

Een melding wordt gemaakt op deze website of met je smartphone.  De smartphone App is gratis, net zoals het gebruik van deze website.

Meldingen door de Burger

Om een melding te kunnen maken moet je je registreren.  Een melding is een ernstige boodschap, en het bestuur wil je mogelijk daarover contacteren.  Anonieme meldingen worden daarom niet aanvaard.

Op deze website kan je je eigen meldingen nakijken, alsook meldingen van medeburgers.  Je kan ook je eigen commentaar toevoegen aan meldingen van anderen. Zo kan je een bepaalde melding belangrijker maken dan een andere.  Gebruik ook je facebook of twitter account om steun te vinden voor je melding.  Dit zal de overheid helpen om de juiste prioriteiten te geven voor het oplossen van de meldingen.

De overheid ontvangt je melding en kan aangeven dat de melding 'Open' is (men heeft het gelezen), en uiteindelijk 'Opgelost' (men heeft het euvel verholpen).

De deelname van de besturen is echter niet verplicht.  Het kan dus voorkomen dat Mijn Straat aan de Beurt je melding niet kan afleveren.  Helaas kunnen wij het bestuur enkel de boodschap bezorgen. 

Opvolgen door de Overheid

Elke stad en gemeente kan een gratis login krijgen voor deze website.  Via het inloggen geeft dit toegang tot het beheer van meldingen op je grondgebied.  De medewerker kan een melding openen (lezen, behandelen) en sluiten (opgelost).  Indien nodig kan een melding doorgegeven worden aan een ander bestuur, een buurgemeente of hogere overheid.  Een ongepaste melding kan worden aangeduid en uit het systeem verwijderd.

De stad of gemeente kan Mijn Straat aan de Beurt aankoppelen aan de backoffice.  Zo kunnen de meldingen automatisch in de gemeentelijke administratie worden ontvangen.  Neem daarvoor contact op.

Gebruik door Stadswachten

Deze toepassing kan ook gebruik worden dor stadswachten of andere medewerkers van de gemeente.  Deze medewerkers dienen zich wel afzonderlijk te registreren.  Dit kan in overleg met de beheerders van de website. Neem daarvoor contact op.

X